Sinterklaas

Sinterklaas

Sinterklaas is weer in het land! En als leuk alternatief voor een chocoladeletter, maakte ik deze letters natuurlijk van vanille- en chocoladekoekjes met royalicing decoratie en snoepjes. Ik vond Sinterklaas als klein meisje altijd een ontzettend leuk feest, waar ik me elk jaar weer enorm op verheugde.  Zodra Sinterklaas in het dorp kwam mochten we …

Read More Read More

Romantische bruidstaart

Romantische bruidstaart

  Deze romantische bruidstaart is een heerlijk luchtige vanille biscuit gevuld met Zwitserse room, verse frambozen en aardbeien,  en afgesmeerd met Swiss meringue botercrème en gedecoreerd met prachtige verse bloemen.    

Herfstkriebels

Herfstkriebels

Ik heb me laten inspireren door de mooie herfstkleuren bij het maken van deze koekjes. En ik ben gek op eekhoorntjes en egeltjes, dus die horen er voor mij ook zeker bij.    Voor het maken van deze koekjes gebruikte ik uitstekers van De Leukste Taartenshop.    

Zomers watermeloen taartje

Zomers watermeloen taartje

Voor mijn 50e verjaardag maakte ik deze watermeloen taart. Ik ben middenin de zomer jarig, en dat vond ik vroeger nooit zo leuk omdat er dan vaak veel familie en vriendinnen op vakantie waren. Maar tegenwoordig vind ik het super om in deze periode mijn verjaardag te mogen vieren. Er is een overdaad aan vers …

Read More Read More

Koningsdag 2018

Koningsdag 2018

Koningsdag 2018 zit eraan te komen! En laat ik dan gelijk weer een excuus hebben om iets lekkers te maken natuurlijk. Voor deze dag maakte ik alvast heerlijke vanille-chocolade cupcakes met een vleugje sinaasappel en…..oranje boven!! Bovenop heerlijke sinaasappelbotercrème met rood-wit-blauwe sprinkels. Hoe leuk ziet dat er uit toch? Hier houdt iedereen enorm van cupcakes, …

Read More Read More

Taartje met verse frambozenmousse en limoen

Taartje met verse frambozenmousse en limoen

Kleurrijke verjaardagstaart met verse frambozenmousse en limoen     Voor een taart van 3 lagen heb je nodig: Ronde taartvorm van circa 20 cm Mixer Biscuit: 5 eieren 150 gram suiker ( ik gebruik het liefst fijne kristalsuiker) 150 gram zelfrijzend bakmeel (gezeefd) Snuf zout Halve theelepel vanille extract Voor de vulling: Zelfgemaakte frambozenjam:  200 …

Read More Read More

Zwitserse Kruimel Roomvlaai

Zwitserse Kruimel Roomvlaai

Voor de verjaardag van mijn lief heb ik deze heerlijke Zwitserse Kruimel Roomvlaai gemaakt. Alles vers gemaakt “from scratch” zoals ze dat dan zo mooi zeggen 🙂 Onderstaand geef ik je het recept van deze superlekkere taart     KRUIMELVLAAI MET BANKETBAKKERSROOM Wat heb je nodig? Voor het vlaaideeg: 5 gram instant gist, 200 gram …

Read More Read More

Paasweekend om de hoek

Paasweekend om de hoek

Het is bijna Pasen, en ondanks dat het weer niet helemaal meewerkt, krijg ik dan toch altijd een beetje last van voorjaarskriebels. Blauwe druifjes, hyachinten en narcissen zijn weer volop verkrijgbaar, en ook de winkels hangen alweer vol met de nieuwste kleding. En wie wordt er nu niet helemaal vrolijk bij het zien van paashaasjes, …

Read More Read More

Samenwerking met De Leukste Taartenshop!

Samenwerking met De Leukste Taartenshop!

In samenwerking met De Leukste Taartenshop heb ik mooie paaskoekjes mogen maken! De leukste taartenshop geeft een aantal keer per jaar een talentvolle thuisbakker de kans om zijn of haar talent te laten zien. Echt supertof dat ik hiervoor benaderd ben dus! Echt een groot compliment voor mijn passie voor het maken van ambachtelijke, unieke en creatieve …

Read More Read More

Kleurrijke eenhoorntaart

Kleurrijke eenhoorntaart

Eindelijk was ik in de gelegenheid om een mooie eenhoorntaart maken, en dat was er eentje die al een poosje op mijn verlanglijstje stond. En echt superleuk om te doen met al die vrolijke pastelkleuren en gouden accenten! Een heerlijke vanillebiscuit, gevuld met homemade zwitserse room,verse aardbeien en afgesmeerd met een swiss meringue botercrème. Als …

Read More Read More